Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reinkarnacja, czyli druga "szansa" po śmierci - dyskusja część 2

Royal2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powtórzę jeszcze raz , reinkarnacja jest nie przyjęta w chrześcijaństwie  .

I co z tego? Może na forum są niewierzący, muzułmanie, buddyści itd.?

Już rozpalasz stosy?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Kogo obchodzi chrześcijanizm? Ważne jest co to ty myślisz, w co ty wierzysz, a nie większość polaków. I naucz sie kurwa nie stawiać spacji przed znakami interpunkcyjnymi.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

I co z tego? Może na forum są niewierzący, muzułmanie, buddyści itd.?

Już rozpalasz stosy?

nie, tylko oby niekompetentne , żyjące w utopiach  typu  hrabia14  rozsiewają takie bzdury  .

Ne jestem demokratą , ale niestety żyjemy w demokracji więc w polsce jest 95% chrześcijan więc mam prawo tak pisać .

Kogo obchodzi chrześcijanizm? Ważne jest co to ty myślisz, w co ty wierzysz, a nie większość polaków. I naucz sie kurwa nie stawiać spacji przed znakami interpunkcyjnymi.

Nie mam zamiary wysilać się dla debili .  Regulaminu się nie czytało ?

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Zabraniam ci pisać w tym temacie ComeBack.

@top

kiedyś słyszałem, że nawet w piśmie świętym nie jest napisane nic o nieistnieniu reinkarnacji. To prawda?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Otóż nie. Masz rację że napisałeś chrześcijaństwie a nie u wielce zadumanych w sobie katolików :)

Sam kiedyś głęboko rozmyślałem nad sobą i swoimi poglądami. Zacząłem myśleć, że dusza przechodzi na inne ciało nowonarodzonego dziecka, lub zwierze.

Nie mniej rozmyślając nad tym nie potrafiłem sobie wyobrazić historii "a co jak byłem jakimś chińczykiem, czy amerykaninem?" nie wiem czemu ale po prostu nie potrafilem.

Napotkałem kobietę z którą teraz jestem i ona jest baptystką (chrześcijanka) pokazała mi swoją drogę. Tak się wciągnałem, że poszedłem w jej podobne ślady.

:)

up@

Zabraniam ci pisać w tym temacie ComeBack.

@top

kiedyś słyszałem, że nawet w piśmie świętym nie jest napisane nic o nieistnieniu reinkarnacji. To prawda?

Prawda. Czytam pismo święte. Napotkałem na coś takiego :)

Dawniej Mounthains... :/

Opublikowano

Ja tam w reinkarnację wierzę. Wolę wierzyć w to, niż w miłosiernego i dobrego boga, który potępia praktycznie wszystko i ma wyjebane na ludzi. Wolę się odrodzić niż przez wieczność siedzieć w czyśćcu/piekle/niebie. 

3431810405.png

Opublikowano

Nie wierzę w nic, wierzę tylko w to co widziałem. (i nie, nie chcę zobaczyć ducha czy cuś xD)

Ale najbardziej prawdopodobne jest właśnie to że po śmierci otrzymujemy nowe życie, rodzimy się jako dziecko/lub zwierzątko :3

PS: Jest również taki "easter egg" że możemy wpisać w google: zmarł <nasza data urodzenia> i powinno nam wyszukać nasze poprzednie wcielenie :D

like_me_on_facebook.png

facebook.com/vershydesign

Opublikowano

Nie wierzę w nic, wierzę tylko w to co widziałem. (i nie, nie chcę zobaczyć ducha czy cuś xD)

Ale najbardziej prawdopodobne jest właśnie to że po śmierci otrzymujemy nowe życie, rodzimy się jako dziecko/lub zwierzątko :3

PS: Jest również taki "easter egg" że możemy wpisać w google: zmarł <nasza data urodzenia> i powinno nam wyszukać nasze poprzednie wcielenie :D

Ja uważam,że po śmierci wszystko może się wydarzyć. Dosłownie wszystko. Bo dlaczego nie? Wszystko jest możliwe. Pewnie gdybym zobaczył boga, nie uwierzył bym w niego. Bo jaki mam dowód na to, że to co widzę jest prawdziwe? Żaden. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Aha, w dniu moich narodzin umarł ksiądz ;)

Opublikowano

Otóż nie. Masz rację że napisałeś chrześcijaństwie a nie u wielce zadumanych w sobie katolików :)

Sam kiedyś głęboko rozmyślałem nad sobą i swoimi poglądami. Zacząłem myśleć, że dusza przechodzi na inne ciało nowonarodzonego dziecka, lub zwierze.

Nie mniej rozmyślając nad tym nie potrafiłem sobie wyobrazić historii "a co jak byłem jakimś chińczykiem, czy amerykaninem?" nie wiem czemu ale po prostu nie potrafilem.

Napotkałem kobietę z którą teraz jestem i ona jest baptystką (chrześcijanka) pokazała mi swoją drogę. Tak się wciągnałem, że poszedłem w jej podobne ślady.

:)

up@

Prawda. Czytam pismo święte. Napotkałem na coś takiego :)

To coś chyba źle studiujesz bo w piśmie nic nie pisze o żadnej reinkarnacji , tak to jest jak się źle interpretuje biblie .

Opublikowano

To coś chyba źle studiujesz bo w piśmie nic nie pisze o żadnej reinkarnacji , tak to jest jak się źle interpretuje biblie .

Tak, bo ty kurwa wiesz najlepiej. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

PS: Jest również taki "easter egg" że możemy wpisać w google: zmarł i powinno nam wyszukać nasze poprzednie wcielenie :D

Gorzej jak ci wyjdzie że byłeś seryjnym gwałcicielem :D

@Top

Bardzo mnie ostatnio zaciekawiła reinkarnacja, dlatego stworzyłem temat (pierwszą część) abyście wypowiadali się na ten temat

Ciekawe czemu został zamknięty :mellow:

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Tak, bo ty kurwa wiesz najlepiej. 

Najbardziej rozpierdala mnie to jak  jakiś ateista próbuje się ośmieszać i w trudzie i w pocie chcę pokonać chrześcijanina że  lepiej wie co pisze w bibli.

Przytocz ten fragment.

Opublikowano

Reinkarnacja to jakiś idiotyzm, żeby w to wierzyć trzeba wierzyć w coś niematerialnego. Byty niematerialne nie istnieją.

Opublikowano

wie co pisze w bibli.

Serio kurwa?

Przytocz ten fragment.

Jak ma Ci debilu przytoczyć fragment jak sam napisał, że słyszał o braku w biblii informacji o nieistnieniu reinkarnacji. To znaczy, że nie ma tam nic o tym.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Reinkarnacja to jakiś idiotyzm, żeby w to wierzyć trzeba wierzyć w coś niematerialnego. Byty niematerialne nie istnieją.

nie wierzę w reinkarnacje  , ale twoja 1.5kg galareta w deklu stwierdziła że   nie ma bytu niematerialnego ?

Serio kurwa?

Jak ma Ci debilu przytoczyć fragment jak sam napisał, że słyszał o braku w biblii informacji o nieistnieniu reinkarnacji. To znaczy, że nie ma tam nic o tym.

Jeśli ten kretyn usilnie wierzy że w bibli jest wzmianka i reinkarnacji to niech poda .

Opublikowano

Jeśli ten kretyn usilnie wierzy że w bibli jest wzmianka i reinkarnacji to niech poda .

Ja pierdolę. ON NAPISAŁ, ŻE W BIBLII NIE MA WZMIANKI O REINKARNACJI!!! Chodziło mu o to, że nie ma tam informacji o braku reinkarnacji.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja pierdolę. ON NAPISAŁ, ŻE W BIBLII NIE MA WZMIANKI O REINKARNACJI!!! Chodziło mu o to, że nie ma tam informacji o braku reinkarnacji.

Dalej się nie rozumiemy on napisał że w bibli nie ma nic o nie istnieniu reinkarnacji , on nadal myśli że może istnieć w chrześcijaństwie

Opublikowano

@top

A czy jest napisane coś o istnieniu? Czyli jeśli w Biblii nie ma nic o nieistnieniu latającego potwora spaghetti, to znaczy że on istnieje?

@down

To było takie smutne co zrobiłeś, że nawet powiadomienia nie dostałem. Czytaj ze zrozumieniem bardziej.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

nie, tylko oby niekompetentne , żyjące w utopiach  typu  hrabia14  rozsiewają takie bzdury  .

Ne jestem demokratą , ale niestety żyjemy w demokracji więc w polsce jest 95% chrześcijan więc mam prawo tak pisać .

Nie mam zamiary wysilać się dla debili .  Regulaminu się nie czytało ?

pls 95% ? a większosc to ludzie którzy nie dokonali apostazji i formalnie są chrześcijanami.

a tak, nie chrześcijanami tylko kurwa katolikami, nie myl dwóch pojęc, chrześcijanizm = gówno, katolicyzm = jeszcze większe

Znajdzie ktoś w Biblii coś o czyścu (1939r) albo piekle ?  Jestem ciekawy, czy o tym drugim coś pisze, bo wiadomo, jak powstał czyściec :D

w biblii nie ma nic o czyśccu, wymysł władz katolickich aby wierzący grzesznicy mieli nadzieję na niebo i przychodzili do kościoła (będę grzeszył i żył jak chciał, ale jak będę chodził do kościoła i dawał na tace to mi bóg wybaczy)

no i kurwa znów wielka dyskusja się zacznie, bo jacys ludzie których wiedza o biblii nie przekracza tego co im na religii, bierzmowaniach (nie byłem bierzmowany i jestem z tego dumny) i innych rekolekcjach wyrażają swoje zdanie. a tam mówione jest tylko to, co kościół chce

co do ateistów wypowiadająych się tutaj: nie mieszkajcie praw logiki z istnieniem boga, bo istnienie boga wcale nie jest logiczne, logiczny jest świat materialny a nie niematerialny w którym nie ma czegoś takiego jak "logika"

@comeback

jestem agnostykiem ale jestem na 100% pewien że o biblii wiem dużo więcej niż ty.

co do reinkarnacji, nie ma czegoś takiego. to jest głupszy wymysł od tego, że istnieje bóg, kimkolwiek jest

@up

o hahaha toś dopierdolił, i jeszcze to twoje poparcie od gimboateuszy którzy po prostu nie wierzą bo nie i bo to modne a na religię i do kościoła pewnie chodzą. w ogóle te wszystkie wasze argumenty to jakbyście przedstawiali chcąc przekonac samych siebie, a nie innych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...